Proglašeni najbolji sportisti i ekipe 2021. godine u Požarevcu

 

Medijska kuća „Reč naroda“ i Sportski savez Grada Požarevca, uz podršku Grada Požarevca, dodelili su nagrade najboljim sportistima za 2021. godinu. Nagrade su ove godine dodeljene sportskim organizacijama i klubovima, trenerima, mladim sportistima, najboljim seniorima pojedinačno i ekipno, a dodeljivali su ih gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, predsednik Skupštine grada Predrag Mijatović, član Gradskog veća Milan Jović, direktorka „Reč naroda“ Andrijana Maksimović, predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca Zlatan Kostić.

Predsednik Sportskog saveza Grada Zlatan Kostić istakao je da Grad Požarevac na sve načine pomaže sportu, te dodao da akcija koju Sportski savez organizuje u saradnji sa najstarijim nedeljnikom u Srbiji, novinom „Reč naroda“, predstavlja krunu sportske godine.

-Sportski savez grada Požarevca brine o svim klubovima. Želja nam je da klubovi budu što uspešniji. Ono što nam je osim kvaliteta važno, jeste i kvantitet, odnosno želja da se što više mladih bavi sportom. Zato pozivam sve sportske radnike da daju još više šansi našoj deci, makar to malo žrtvovalo i rezultat. Siguran sam da će to na duže staze doneti željeni rezultat, rekao je Kostić.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović čestitao je na impozantnoj tradiciji ovog događaja.

Kredibilitet izbora za sportistu godine Grada Požarevca stican je godinama. Odlučiti ko je najbolji sportista ili tim u ovom gradu izuzetno je težak posao… Ono što reči u ovom trenutku ne mogu opisati jeste naša zahvalnost koju osećamo prema vama i inspiraciji koju pružate mladima da krenu vašim putem, rekao je Pavlović.

Najbolja juniorska ekipa je pionirska ekipa OK „Mladi radnik“, dok su za izuzetne sportske rezultate i uspehe zaslužni i pionirke i kadetkinje ŽOK „Mladi radnik“ Požarevac i juniorska ekipa Karate kluba „Mladi radnik“.

Najbolja sportistiknja je Sara Miljković, a plakete su dobile Suzana Šuster Radojević i Aleksandra Janković – ŽOK Mladi radnik .

Za najbolju seniorsku ekipu proglašan je Stonoteniserski klub „Požarevac“, a pohvaljeni su i OK „Mladi radnik“ Požarevac i Šuting aklademija „Dejan Vukojević“