OK MLADI RADNIK FINALE KUPA

Odbojkaši Partizan Sokerbeta su pobednici 57. Kupa Srbije 2021/22. u konkurenciji seniora. Partizan Sokerbet je danas, u Hali sportova u Lajkovcu, pred 2800 gledalaca, savladao Mladi radnik iz Požarevca sa 3:1, po setovima 25:17, 23:25, 25:15 i 25:22, posle 101 minuta igre. Partizan Sokerbet je osvojio osmu titulu, prvu posle 1990. godine.

 

U duelu Beograđana i Požarevljana, Partizan Sokerbet bio je koncentrisaniji i kvalitetniji, i zasluženo je stigao do titule.

Početak meča bio je u znaku Partizana Sokerbet, pošto je tim Bojana Janića sjajnom blok igrom i odličnim napadima stigao do prednosti. Do kraja seta je tim iz Beograda povećavao stečeno vođstvo i sa 25:17 je poveo sa 1:0.

Nakon izjednačenog starta drugog seta, Mladi radnik je preuzeo incijativu i u nastavku seta je održavao malu razliku. Uspeo je Partizan pred završnicu ovog seta da stigne do izjednačenja, ali na kratko, pošto su Požarevljani na kraju uspeli da poravnaju ukupan rezultat, i sa 25:23 došli su do poravnanja ukupnog rezultata.

Treći set bio je sušta suprotnost u odnosu na prethodni. Ekipa koju sa klupe predvodi Bojan Janić je od početka do kraja bila dominantnija i ubedljivo je gradila prednost. Na kraju je Partizan Sokerbet još jedno poveo u ovom finalu – 25:15.

Iako je Mladi radnik bio bolji rival u čitavom toku četvrtog seta, Partizan Sokerbet je u završnici najpre stigao do izjednačenja, nakon čega je preokrenuo rezultat. U veoma izbudljivoj završnici, Beograđani su uspeli da sačuvaju minimalnu prednost i sa 25:22 su stigli do pobede od 3:1.