Kadeti od srede na pripremama za turnir u Sofiji

KADETI – XIV EP 2020.

Muška kadetska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2003. i mlađi, igraće na turniru BVA I runde kvalifikacija za XIV EP 2020. u Sofiji u Bugarskoj 10 – 12. januara. Duško Nikolić, prvi trener kadeta Srbije, saopštio je spisak igrača (16), koji će se pripremati za turnir u Bugarskoj.

 

 

 

Na spisku su:

TEHNIČARI: PETAR ĐERMANOVIĆ (PARTIZAN), ANDREJ POLOMAC (METALAC TAKOVO, GORNJI MILANOVAC) I STRAHINJA VULOVIĆ (VGSK, VELIKO GRADIŠTE).

KOREKTORI: DANILO ILIĆ (CRVENA ZVEZDA) I BRANKO KOPITIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

LIBERO: VUKAŠIN RISTIĆ (CRVENA ZVEZDA).

BLOKERI: VELJKO ĆULIBRK (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), DANILO ELEZOVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), STEFAN UNKOVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I NEMANJA ANTUNOVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

PRIMAČI: JOVAN PEROVIĆ (KLEK SRBIJAŠUME), OGNJEN ŠUVAČKI (PROLETER, ZRENJANIN), MATIJA ŠIMON (KLEK SRBIJAŠUME), VANJA PETRAŠINOVIĆ (RIBNICA, KRALJEVO), DIMITRIJE JOKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA) I MARKO JOVANOVIĆ (PARTIZAN).

 

Kadeti Srbije će se okupiti u sredu, 25. decembra u beogradskom hotelu Trim, a treniraće u Beogradu do 8. januara kada je predviđen polazak u Sofiju.

Na turniru će igrati Bugarska Srbija, Turska i Rumunija, a plasman na EP, koje će se odigrati u julu ili avgustu 2020. u Italiji i Grčkoj, izboriće pobednik turnira, dok će preostale tri selekcije igrati u II rundi kvalifikacija krajem aprila i početkom maja 2020.

CEV je saopštio da će direktan plasman na EP iz I runde kvalifikacija, turnira Zonskih asocijacija, izboriti pobednici – predstavnici BVA, EEVZA, MEVZA, NEVZA I WEVZA.

Na šampionatu Evrope će igrati 12 reprezentacija. U II rundi će igrati 20 reprezentacija, a plasman na EP će ostvariti 5 selekcija.